DEL 2004 EN LA SERENA A PASO SEGURO !! AL 2006

http://www.danielahaverbeck.cl
DONDE ESTA DANIELA HAVERBECK
DE LA SERENA DEL 2004 AL HOY 2006

DJ CHESS : CORAZON DE CHILENO


Dit interview is gedaan door TheDutchRebel

Inmiddels is hij 26 jaar oud, woonachtig in België, maar van oorsprong Chileens. Hij mocht de laatste jaren al draaien op grote feesten als I Love Techno, Nature One, Antwerp is Burning, en in vele clubs waaronder de Fuse in Brussel. Op vrijdag 7 mei stond Sebastian Martin Rodrigo Moya Beros aka Seppe, oftewel DJ Chess gepland om te draaien in Jeugdhuis De Zonk in Hechtel, op een party genaamd TechnoCrazy 3. Kans voor Clubcharts.nl om eens even met DJ Chess aan tafel te gaan zitten, want nu willen we graag weten: wie is DJ Chess?

Chili

Na zijn 2 uur durende techno set te hebben beëindigd pakt Seppe een drankje aan de bar en komt naar me toe; hij is meer dan bereid om in een iets rustiger vertrek van het Jeugdhuis aan tafel te schuiven. Op de achtergrond deinst de techno lekker verder als DJ Chess vertelt waar zijn oorsprong ligt. "Mijn ouders woonden allebei in Chili. Mijn vader was leider van een linkse Chileense beweging. Daarom is mijn vader gevangen genomen, mijn moeder vluchtte. Toen president Carter in de Verenigde Staten aan de macht kwam werd mijn vader weer vrijgelaten. Maar dan is vrij een groot woord, sommigen werden namelijk verbannen, waaronder mijn vader. Het eerste land dat zich aan mijn ouders aanbood als nieuw thuisland was België. En negen maanden later ben ik in België geboren," zo vertelt Seppe. Hij probeert dan ook met enige regelmaat Chili te bezoeken. Eens in de 5 jaar vliegt DJ Chess naar het geboorteland van zijn familie om hen te bezoeken. Het is helaas nooit mogelijk geweest voor zijn familie om hem op te zoeken in België. "Een ticket van Chili naar België is 2 x zo duur als van België naar daar, bovendien moet je in Chili voor hetzelfde geld veel harder werken."

Natuurlijk zijn we dan benieuwd hoe het met de muziek in Chili zit, zijn ze daar een beetje up to date, wat vinden ze er van de muziek die hier momenteel gedraaid wordt? "In Chili liggen ze zo'n vijf jaar achter met muziek. De techno begint daar nu pas echt door te breken." Aangezien Chili in Zuid-Amerika ligt heeft dat mogelijk zijn invloed op de draaistijl van DJ Chess gehad. Hijzelf kijkt een beetje vertwijfeld,
maar geeft dan inderdaad aan dat hij wel erg gek is op percussie, het latin plaatje. Dit was inderdaad te horen in zijn set, waarin bijvoorbeeld Monika Kruse - Latin Lovers en Andrew McLaughlan - Love Story voorbij kwamen, een zeer Zuid Amerikaans tintje dus!

I Love Techno en de toekomst

Inmiddels heeft DJ Chess al gedraaid op Nature One, I Love Techno (in- en outdoor), op Antwerp is Burning en in de Fuse. Maar niets was zo mooi als op I Love Techno 2000. DJ Chess mocht openen! "De hele zaal was nog leeg, de deuren waren zelfs nog dicht toen ik begon te draaien. Het was zo'n gigantisch moment: de schuifdeuren gingen open, ik zag een man of twintig staan, ik buk me even om een nieuwe plaat te pakken, ik kom omhoog, staat de hele hal vol met vijfduizend man! Ongelofelijk kicke! Ik heb de hele zaal laten exploderen! Het was ook nog eens het 5-jarig jubieleum van I Love Techno, het was helemaal uitverkocht, 5 hallen met 40.000 man! Ongetwijfeld de mooiste ervaring en één van de belangrijskte sets ooit!"

Toen vroeg ik maar meteen of dit dan ook zijn grootste droom was, of dat hij een nog veel mooiere wens had, waar hij echt graag nog eens zou willen draaien. Seppe denkt even na en plots zie ik sterretjes twinkelen in zijn ogen! "Ik zou heel erg graag eens in Chili willen draaien, het land van mijn ouders en mijn familie, ik zou mijn familie eerst bezoeken, en dan al mijn neven en nichten van dezelfde leeftijd meenemen en voor hen allemaal draaien! Dat lijkt me echt ongelofelijk, dat doe ik wel veel liever dan nog een keer I Love Techno of Antwerp is Burning!" Zelfs ik voel gewoon een brok in mijn keel als ik zie met hoeveel liefde hij aan Chili denkt!

Helaas kunnen we niet de hele nacht aan tafel blijven kletsen, dus we breien er een einde aan en ik vraag of DJ Chess nog iets wil meegeven aan alle bezoekers van Clubcharts.nl, en zonder adempauze begint Seppe: "Begin niet aan de toekomst zonder dat je weet waar je vandaan komt, en zonder dat volledig te kennen! Voor iedereen is er wel iets, maar je wordt niet als een held geboren! Ik zelf kom uit een gescheurd gezin, een land van oorlog, je krijgt het dus zeker niet voor niks. Wil je het gaan maken in de toekomst, weet dan waar je vandaan komt, ken je verleden en blijf daar aan denken!"

DJ Chess, hartstikke bedankt voor dit fijne gesprek en je heerlijke set van vanavond!!

http://www.clubcharts.nl/features.php/1761

MAIS IS "BE NICE TO PEOPLE"

DONDE ES LA PROXIMA MOVIDA ELECTRÓNICA
alfonso ossandón antiquera

.:aka:.

dr. mais

09 0895051


.::.

CAMINO REAL - CONTACTO .- EUROPA - DJ LEON


WWW.CAMINOREAL.BE

Leonardo Maldonado aka Leon.
Leon is born in Chuquicamata in Chilli. In the 70's he and his parents leave Chilli and in the 80's they arrive in Brussels, Belgium. From Brussels Leon, his two sisters and parents move to St. Niklaas. In the early 90's Leon becomes one of the 'brains' behind the band Sunscape (later changed into Savana Station). After 10 years he descides to leave the band and starts a new band: Camino Real. Leon also is a DJ. As a Dj he played in Mexico (2000), Chilli (2002-'03), Tijuana (Ghent,B), Caf Au Lait (Antwerp,B), Lemotion (Ghent,B), Club Geluk (Antwerpen,B), Mano Mundo Festival(Antwerp,B), Petrol (Antwerp,B), KVS (Brussels,B), Suite 16 (Ghent,B), Stereo Sushi (Antwerpen,B) Kaaiman (Antwerp,B),Liquid (Antwerpen,B) ....


LOST ?... LLAMANOS 09 0895051

FIESTA ELECTRÓNICA
SOLO MÚSICA DEL 2000 AL 2006
NO MASS 80 !